De Italiaanse kant van Bergell

Mon, 08/11/2008 - 13:01 - vincent

P1010317 (Bas op de top van de Badile "Birgit in het midden van het touw en ik aan het einde") Na de rust van het dal (Val di Mello) zitten we dus weer in een berghut (Giannetti hut (2534 meter)). We hadden een week om nog een aantal mooie lange rots touren te maken. De eerste dag heb ik met Walter een korte route geklommen om er weer een beetje in te komen. De tweede dag heb ik samen met Bas een graat beklimming gedaan (een TD gewaardeerde tour). Deze tour was 25 touwlengtes en viel in het perspectief van de Slabit west graat erg mee. We begonnen om 7:30 met klimmen en om 17:00 stonden we op de top. De derde dag was voor mij en Bas een rut dag, we hebben nog geprobeerd een korte tour te doen maar na vier touwlengtes hadden we geen zin meer. S' avonds besloten we dat we eigenlijk nog wel 1 lange tour wilde maken. Dit was echter vanuit de hut waar we zaten niet mogelijk. We besloten om om te lopen naar een Zwitserse hut (Sasc Furä hut (1904 meter)) om van daaruit de Noort kante van de Badile te beklimmen. Dit is een lange maar technisch gezien makkelijke beklimming. We besloten de vollesige route met lopende touwzekering te doen. We vertrokken om 4 uur uit de hut en om 6:15 begonnen we met klimmen. Om 9:30 stonden we 1000 meter hoger op de top van de Badile (3308 meter). Op de top hebben we gewacht om een aantal medeklimmers en daarna zijn we afgedaalt naar de Giannetti hut, na het eten van een bord pasta zijn we verder afgedaalt naar het dal om vervolgens de zelfde avond nog in de auto te stappen om weer naar huis te rijden.