Zondag klimmen in Freyr

Mon, 10/13/2008 - 21:58 - vincent

P1010559_2Afgelopen zondag ben ik naar Freyr geweest. Het weer was echt geweldig, alleen maar zon en geen wind. Ik klom samen met Nans. De eerste route die we in gingen hadden we niet in de topo bekeken, het begin zag er makkelijk uit dus ik dacht daar kan weinig aan fout gaan. Na de derde haak werd het echter steeds lastiger. Om van de laatste haak naar de stand te komen moest je over een buikje klimmen, dit moest echter met een dinamiche pas van af twee hele nare kleine greepjes. Achteraf bleek dit ook wel logisch want het bovenste deel van de route was een 6c+. Het eerste deel was een 5a. Na nog een paar 5c's en een 6a besloot ik nogmaar een keer in een project te duiken. Een 6c+, deze route start op een plaat, in het midden een buikje en daarna verticaal. De crux zit net onder het dakje, het zijn zeven heel erg lastige stappen achter elkaar. De vorige keer toen ik dit met Bas ging proberen kwamen we er met geen mogelijkheid doorheen, dit keer kon ik de crux klimmen maar ik was te moet om de route helemaal af te maken. Boven staande foto is een na laatste stap van de crux.