Klimmen rond de jaarwisseling 08-09

Tue, 01/06/2009 - 12:45 - vincent

P1010754

Het is al weer een tijdje geleden sinds de laatste post. Ik ben dan ook niet weg geweest sinds de laatste keer klimmen in Freyr. Na een periode van hard trainen in de hal, nu dus weer een weekje wezen klimmen in Frankrijk. Er waren meerdere plannen omdat we niet heel erg zeker waren van het weer.

Een artif big wall beklimming in de Verdon werd door de brakke rots ijsklimmen in de Ecrin. Na 1 dag werd het te warm en zijn we uitgeweken naar zuid Frankrijk waar we in Buis les Baronies een aantal dagen in de zon hebben kunnen klimmen. in Buis hadden we nog een aantal projecten waar we vorig jaar in begonnen waren. 1 er van was een naar ons idee 7a route, na nog eens in de topo te kijken bleek het een 30 meter lange 8a te zijn. Deze route is door Bas op 1 januari officieel tot project gedoopt. Ik ben inmiddels tot 2/3 van de route gekomen. Het zal dus nog wel even duren voordat deze route kan worden afgevinkt. Wel heb ik mijn eerste 7a zonder bloks en vallen weten te klimmen dus dat is weer een mooie mijlpaal in mijn prille klim carrière.

De fotos van alle avonturen zijn hier te vinden.