Aguille du Peigne, Papilionsgrat x 2

Mon, 08/31/2009 - 20:54 - vincent

Nans au cheval op de graat Nans in de eerste lengteDe eerste week van de vakantie hebben we in Chamonix doorgebracht. De eerste route die ik daar klom was de Papilionsgrat, een eenvoudige beklimming van 12 touwlengtes. Ik klom met Bas en Nans, we stapten vrij laat in de route maar dat kon geen kwaad want 's ochtends is de route erg druk met mensen die hem klimmen en dan de zelfde dag nog met de lift terug naar beneden willen. Wij zouden niet naar beneden gaan want we kampeerden bij het tussenstation. Aangezien het mijn eerste route was in Chamonix moest ik erg wennen aan het graniet en de stijl van klimmen. Halverwege de route zit een lengte vijfdegraads, hier klommen we een beetje verkeerd maar uiteindelijk lukte het wel en kwamen we weer in de route terecht. De afdaling kon op twee manieren of via de linker wand abseilen of via de rechterwand 1 lengte abseilen en dan lopen. We kozen voor het laatste omdat we eerder al mensen hadden zien abseilen via de linker wand en bij hen kwam het touw nogal vaak vast te zitten. Twee dagen later klom ik de route nogmaals maar nu met Saskia, ik wist de route nu eenvoudig te vinden en we klommen heel relaxed achter de karavaan van klimmers aan. We moesten nog wel een beetje voort maken aan het einde want wilden die avond met de lift naar het dal om de volgende ochtend af te reizen richting Italiƫ.