Terug blik op mijn trip naar de States

Wed, 10/14/2009 - 18:11 - vincent

P1000667 P1000749 Ik ben nu een dag terug uit Amerika en zit net de fotos te bekijken, het zijn er niet zoveel dit keer want ik was zo bezig met klimmen dat het fotograferen er af en toe bij in schoot. Toch heb ik nog wel een paar mooie plaatjes geschoten. De eerste dag van de trip hebben we in Salt Lake doorgebracht. Op het programma stond een bezoek aan het hoofdkwartier van Black Diamond. Het was erg interessant om te zien hoe alle ijsschroeven met de hand worden afgewerkt en hoe de karabieners worden getest. Na afloop van de rondleiding stond er een diner voor ons klaar en konden we met de Black Diamond medewerkers praten over toekomstige producten en klim trips want bijna alle medewerkers waren klimmers of skiërs. De tweede dag stond in het teken van reizen, en het ontmoeten van de host klimmers. Na 5 uur in de bus zitten kwamen we aan in Indian Creek waar we door Jim Donini werden ontvangen. De volgende dagen stonden volledig in het teken van klimmen. De vierde dag hebben we een rust dag gehouden en heeft Jim mij Saskia en Dave (een Engelse klimmer) een oude indiaanse ruïne laten zien.P1000738 De vijfde dag in de Creek mochten we zelf kiezen naar welk gebied we gingen. Ik besloot om terug te keren naar 2nd Meat Wall. Ik was hier eerder in de week al geweest en er waren twee routes die ik toen probeerde die niet lukte en daar wilde ik revanche op nemen. Een was een 5.11 die ik wilde voorklimmen waar ik de tweede dag al twee pogingen in had gewaagd maar waar ik toen dus ook twee keer uit viel en de andere route was een 5.12 finger crack die ik met toprope had geprobeerd maar daar kwam ik met veel moeite en gestuntel door heen. De laatste dag dus maar weer nieuwe pogingen wagen. de 5.11 lukte nu prima en de 5.12 lukte met top rope ook wonderbaarlijk genoeg. Daarnaast heb ik die dag ook nog een paar 5.10's voor geklommen en we sloten de dag af met een 5.9. Al met al was de Creek echt geweldig de uitzichten, de omgevingen, het kamperen, de kampvuren en het klimmen zijn allemaal dingen waar ik naar terug wil keren. De laatste vier dagen van de trip naar Amerika stond in het teken van de Cracking Classics een evenement waar het niet alleen om het klimmen zelf gaat maar vooral ook om mensen leren kennen. Er waren presentatie, films, party's, lekker eten etc. Er werd ook nog wel wat geklommen, ik ben 1 dag met een paar locals gaan boulderen. Het waren graniet boulders echt schitterend, het ging ook nog wel lekker dat boulderen, ik heb een aantal V4's getopt (fontainebleau 6b) een V5 (6c+) en een heleboel V3's (6a).

Ik in Meat Machine (5.11)

Meat Machine Meer fotos staan onder Sportklimmen 2009.