Uitslag Dust

Mon, 01/18/2010 - 03:01 - vincent

Zaterdag ben ik dus naar Dust geweest. Het was een geweldige dag, mooie boulders en een goeie sfeer. Ik had me ingeschreven voor de klasse 7a-8c, ik moest dus klimmen met alle Nederlands top klimmers (het voltallige Nederlands team was aanwezig) en een aantal top klimmers uit Belgiƫ, Duitsland en Engeland. Het was voor mij een mooie test om te zien hoe het staat met de voorbereidingen op de nationale boulder en lead competitie. Na een uur had ik al twee 7a's geklommen, een mooi resultaat maar ik had al snel door dat ik met 7a niet echt heel ver ging komen en ik besloot 7b's te gaan proberen. Dit koste veel kracht en het heeft uiteindelijk niet echt een resultaat opgeleverd. 7b is gewoon nog net iets te hoog gegrepen. Uiteindelijk ben ik op plaats 47 geƫindigd, als je daar 15 internationale klimmers af haalt kom ik tot plaats 32. Een top 30 klassering tijdens de eerste bouldercompetitie in maart lijkt me dus een mooi doel om naartoe te werken. De volledige uitslag is te vinden op de website van Monk.