Een succesvol weekeind Ettringen

Mon, 07/26/2010 - 18:55 - vincent

Afgelopen weekeind ben ik met Bas naar Ettringen geweest. Zaterdag klommen we in Mordor een kuil direct aan de overkant van de Grose Wand. We begonnen met een paar 6 jes om op te warmen en stapten daarna Diablo in een 9 (7c) het werd al snel duidelijk dat dit onbegonnen werk was en we besloten maar snel door te lopen naar ons eigelijke doel. Het doel was Pumpgun klimmen een 8 (7a), ik besloot de route eerst topropend uit te werken, in de tweede poging klom ik de route echter in 1 keer uit. Ik had niet meer voldoende kracht over om een voorklim poging te wagen, er is dus weer een route aan de stapel met project toegevoegd. Zondag klommen we in een kuil waar we nog nooit geweest waren. In de topo stond een 8- genaamd Ein augurisches L├Ącheln (foto links) omdat alle andere routes moeilijker waren besloten we deze maar als eerste route te doen. Ik stapte er als eerste in en tot mijn verbazing klom ik de route ook gelijk uit. Op de website van Ettringen is de route inmiddels iets afgewaardeerd naar 7+, ik vind dat iets overdreven ik zou eerder zeggen 7+/8- wat overeen komt met 6c. Later op de dag zijn we nog even terug gegaan naar een route waar we een paar weken geleden in hingen, een grote offwidth. Een paar weken terug vonden we het maar niks om dat de haakafstanden zo groot waren en de cams niet meer paste. Toch nog maar een keer proberen en dit keer lukte het wel. Het blijft een beetje freaky boven in maar dat zit eigenlijk meer in je hoofd. Al met al een succesvol weekeind.