Terug van 5 dagen klimmen in Belgie

Thu, 09/01/2011 - 20:22 - vincent

Zondag ochtend ben ik richting Freyr vertrokken en heb ik samen met mijn teamgenoten van de Pamir Alai expeditie en een aantal andere vrienden geklommen op de Louis-Philippe en op de Jeunesse. Ik heb toen Bonbon, chocolat, caramel et nougat (7a+) geprobeerd echt een harde route, 1 pas is nog steeds niet gelukt. Later op de dag probeerde ik nog Welcome to the machine (7a) natuurlijk weer er uit gevallen. Maandag heb ik Games Boys (7a+) op de Pucelles gekomen ging redelijk makkelijk de eerste poging haalde ik het net niet om hem onsight te klimmen, de tweede poging ging het lekker vlot. Dinsdag was ff een herstel dag en heb ik de rotsen bij Pont a Lesse verkend echt leuk makkelijk klimmen. Ze zijn ook erg druk bezig om alle paden op te knappen en de rotsen te kuisen (er liggen veel blokken onder aan de wand), gaat er echt mooi uit zien daar. Woensdag heb ik eindelijk Welcome to the machine uitgeklommen (met de setjes aan de gordel) en heb ik later op de dag nog een poging gedaan in Y'a pas d'heures pour les braves (7a+) op de Louis-Philippe, ging goed tot 1 pas voor het einde kon ik net niet meer maken (volgende keer beter, wel jammer van die onsight poging). Vandaag nog even lekker geklommen in Dave voor het eerst een zeven geprobeerd in Dave, Cacademique (7a) echt een vette route heel atletisch met twee mooie rust punten. Ik klom net iets te veel naar links waardoor ik niet meer goed uit kwam dus vloog ik in eens 10 meter door de lucht, volgende keer lukt het zeker om hem uit te klimmen zonder te vallen.