Einde expeditie

Wed, 08/08/2012 - 03:41 - Basecamp

Terwijl ik deze post schrijf, is de rest van het team buiten bezig om in te pakken en de spullen te sorteren. Het is vandaag onze laatste dag in het basiskamp. Morgen gaan we terug naar Cajatambo, het bergdorpje op 3300m. Daar blijven we een dag en daarna gaan we terug naar Lima. De expeditie is bijna afgelopen, het zit erop!

Er is nog wel wat nieuws te vertellen over afgelopen dagen. Vincent en ik zijn een paar dagen terug naar de grote noordwand van de Puscanturpa Norte gelopen. We hadden slechts twee vage foto's ter informatie. Maar desondanks hadden we het idee om daar een van de bestaande routes te proberen. Na een lange aanloop en een vochtig bivak zijn we aan de Italiaanse route van 1975 begonnen. Er stond wederom een snijdende koude wind en doordat de rots in de eerste uren in de schaduw lag, hadden we beiden verkleumde handen. Nadat we een paar interessante lengtes hadden geklommen, moesten we concluderen dat we de top alleen gingen halen met een bivak in de wand. En met onze natte slaapzakken was dat geen aantrekkelijk vooruitzicht. Afdalen dus.

Bas en Saskia hadden gisteren het voornemen om een nieuwe route op de Cuyoc te klimmen. Maar tijdens de aanloop hebben ze besloten de klim te laten varen. Zware benen en maagklachten waren de oorzaak. Tegelijkertijd hebben Vincent en ik nog beklimming gedaan van de Pucucacca. We hebben een relatief korte route geklommen van 5 lengtes, met twee passages V. Het zou een nieuwe route kunnen zijn, maar we moeten eerst thuis maar eens wat research doen.

Voor vanavond heeft onze kok een feestmaal met patat en gefrituurde kip beloofd. Ik ben benieuwd!

Groeten uit Cordillera Huayhuash basiskamp,
Bas Visscher (en natuurlijk ook van de rest van het team)