Geflugel frikandelle

Sat, 12/15/2012 - 10:49 - Bas vd Smeede

Afgelopen weekend was het weer tijd om eens lekker te gaan winterklimmen in Ettringen, en winter was het! Er was veel sneeuw gevallen en lekker koud. Dit kwam mooi uit, want dan konden we een beetje winterhard worden voor onze aankomende trip. Volgende week gaan Vincent en ik namelijk terug naar de Grosse Zinne om ons project een nieuwe kans te geven. We hebben ons deze keer beter voorbereid en hopen zo een betere kans te hebben om boven te komen. Van de CEAT hebben we een portaledge met winterfly kunnen lenen en Bever heeft aan ons een twee paar dubbelgevoerde winterschoenen beschikbaar gesteld. Aan de spullen zal het dus niet liggen!

 

Zaterdag was het lekker zonnig en hebben we een beetje met de portaledge geoefend. Sas, Klaas, Bas Visscher en Vincent Perrin hebben een beetje ingeklommen op de grosse wand. Zondag was tijd voor het echte werk. Ik kijk al jaren op tegen een A3+ route genaamd: Geflugel frikandelle. In de topo staat namelijk een eng verhaal van een klimmer die hier naar beneden dondert en de route ziet er ook nog eens intimiderend uit. Een 20 meter lang spleetje varierend van 1mm naar 4mm, brrr. Deze keer moest het er maar eens van komen en ik besloot de route een poging te geven. Het eerste dakje is het moeilijkst met birdbeaks en een skyhook. Gelukkig kan je hier nog een tweetal haken van de route met hetzelfde begin inklippen. Misschien hoort dit er niet bij, maar ik heb er weinig zin in mijn rug te breken..... Daarna is het al the way knifeblades (de dunste mephaak, korte lost arrows (3cm lange normaalhaak) en leepercams. Eigenlijk viel het reuze mee en na een uurtje was ik boven! Vincent van Beek klimt hem net zo snel en tevreden gaan we met een goed gevoel naar Italie volgende week.

Bas Visscher en Vincent Perrin klimmen de leuke artif route: underbelly of the beast en Saskia an Klaas beklimmen een moeilijke vrijklimroute artificieel. Als met al een geslaagt weekend!