Dutch drytool dag en meer

Mon, 11/21/2011 - 19:33 - Bas vd Smeede

Al een tijdje geen post gemaakt. Niet omdat ik niets uitvoer, maar juist doordat ik het zo druk heb...   We hebben met ons PamirAlai team maar liefst 3 lezingen gegeven van de week en ze waren allemaal druk bezocht. Zo rond de 100 personen per lezing.

Lezing in Klimmuur Haarlem

Gisteren was er voor het eerst in 9 jaar weer eens een drytoolwedstrijd in Nederland. Rocksteady in Bussum werd omgetoverd tot ijsklimparadijs. Marianne vd Steen had maar liefst 11 kwalifikatie routes gebouwt, zodat iedereen een goeie dag zoet was. Ik mocht zelfs in de finale meedoen, waar ik uiteraard weinig kans maakte. Toch ben ik best tevreden met de vierde plek. De route ging ook best goed, alleen verzuurde ik op een gegeven moment volledig. Het is wel een beetje gek als iedereen zit te kijken hoe jij klimt, ik klim liever gewoon een beetje met mn klimmaat alleen in de bergen.

ik in de finale route (foto Menno Boermans)

De NKBV heeft onze Pamir Alai expeditie genomineerd voor de 'meest spraakmakende alpiene beklimming van 2011'. Helaas geen dikke Audi of grote geldprijs, slechts eeuwige roem. Uiteraard willen we toch wel graag winnen, dus stem hier (als je tenminste op ons stemt ;-)